Click here to edit subtitle

 

Adsense aanmelden

Het is voor iedereen mogelijk om zich aan te melden bij Google Adsense. Of u nu een particulier bent of een ondernemer, in beide gevallen is het mogelijk om door middel van Google Adsense een extra inkomen te realiseren.
Aanmelden bij Adsense kunt u direct doen op de website van Google Adsense. Het aanmeldproces bestaat uit een aantal stappen. Eerst vult u uw gegevens in. Ook zult u de URL van de website moeten doorgeven waar u de advertenties wilt gaan plaatsen. Deze website zal door Google worden gecontroleerd. De website zal moeten voldoen aan de algemene voorwaarden van Adsense. Zo mag de website niet over "illegale" onderwerpen gaan, zoals adult content en gokken.
Belangrijk is ook dat u de voertaal van de website correct invult. Wanneer u niet de juiste gegevens doorgeeft, kan uw aanvraag worden afgekeurd. Het is dan wel mogelijk om de aanvraag opnieuw in te dienen, maar het zal dan wel langer duren voordat uw aanvraag wordt goedgekeurd.

Wanneer uw aanvraag in eerste instantie akkoord is bevonden, dient u een advertentieblok toe te voegen op uw website. De code voor dit advertentieblok vindt u in uw Adsense account. Na plaatsing van dit blok op uw website zullen na verloop van tijd advertenties op uw website worden weergegeven.

U bent op dat moment nog niet klaar met uw aanvraag. De eerste maand wordt uw Adsense account goed in de gaten gehouden. Zo wordt er gelet op klikfraude (het klikken op eigen advertenties). Bij het vermoeden van fraude kan uw account worden geblokkeerd.
Ook zult u uw bankgegevens na verloop van tijd moeten invullen. Er wordt een testbetaling naar het opgegeven bankrekeningnummer verzonden. In uw Adsense account zult u moeten opgeven hoeveel cent u precies van Google hebt ontvangen. Alleen wanneer het opgegeven bedrag klopt met de gegevens van Google, kunt u in het vervolg betalingen ontvangen.
Tenslotte vindt er een adresverificatie plaats. Google stuurt per brief een verificatiecode naar het opgegeven postadres. Deze verificatiecode dient u in te voeren in uw Adsense account. Google gaat pas over tot uitbetaling van uw advertentie inkomsten wanneer de adresverificatie volledig is afgerond.