Click here to edit subtitle

 

Hoe werkt Adsense?

Voor zowel ondernemers als particulieren is het mogelijk om zich aan te melden bij Google Adsense, het advertentienetwerk van Google. Met Google Adsense is het mogelijk om extra inkomsten te halen uit uw online activiteiten. Maar hoe werkt Adsense nu precies? Op deze vraag wordt hier ingaan.

Bij Google Adsense kunt u zich aanmelden om advertenties van derden weer tegen op uw eigen website. Via de website van Google Adsense vraagt u een zogeheten publisher account aan. U vult bij de aanvraag de gegevens over uzelf en de website waar u de advertenties wilt plaatsen in. Na goedkeuring van de aanvraag kunt u de eerste advertenties plaatsen.

De adverteerders die worden weergegeven worden gekozen door het systeem van Google en zijn gebaseerd op het onderwerp van uw website en het zoekgedrag van de betreffende bezoeker. Wanneer een bezoeker op een advertentie klikt via uw website, ontvangt u geld.

Wanneer het saldo in uw Adsense account de drempel van zeventig euro bereikt, ontvangt u de volgende maand een betaling. Deze betaling vindt plaats tegen het einde van de maand.

Het is binnen het programma van Google Adsense strict verboden om op uw eigen advertenties te klikken. U kunt uw inkomsten dus niet verhogen door zelf op uw advertenties te klikken. Doet u dit wel en doet u dit te vaak, dan zal uw account geblokkeerd worden. Het wordt dan zeer lastig om opnieuw Adsense aan te vragen.

Wilt u meer weten over de werking van Google Adsense? Dan is deze e-cursus voor u mogelijk interessant. U leert stap voor stap zelf een succesvolle Adsense website opzetten. U leert uw markt onderzoeken, de inhoud en het uiterlijk van uw website bepalen en u leert hoe u de bezoekersaantallen en daarmee uw inkomsten kunt maximaliseren. De e-cursus is een aanrader. Velen gingen u voor.